Новото Гробище На София

Нов гроб – безплатно, може да получи всеки софийски жител или чужд гражданин, починал в София.

За тази цел от лятото на 2016г. е отворено новото гробище в района на „Банкя“- местност „Полето“, за да поеме увеличаващите се нужди на разширяващата се столица.

Ritualna_zala_Bankya_2017На пръв поглед изглежда далече, но всъщност местността е почти веднага след табелата на Банкя по стария път от София, само на няколко километра от околовръстното шосе. До там се стига по добре изградени пътища и пътни възли. В самото ново гробище има изградена Ритуална Зала, парцелирано е, алеите са подготвени за асфалтиране и има строг пропускателен режим. За тези които искат да направят опело на починалите си близки се налага то да бъде направено или на гроба,или в кварталната църква преди транспортиране до гробището.

Разбира се до изтичане на санитарния период / 8 години/, близките на първия погребан в гроба могат да изградят траен гробен знак, /надгробен паметник/ и да заплатят „таксата вечни времена“, която в момента е 570 лв. По този начин наследниците могат да ползват мястото като „фамилно“.

Гробните места в гробищен парк „Малашевци“и гробищен парк „Бакърена фабрика“ са изчерпани, както и останалите столични гробища.

Прочетете полезни съвети при оглеждане на различните оферти за погребение цени.

Автор: Капитанов

Здравейте, казвам се Иларион Капитанов и съм основател на траурна агенция Кипарис. Създадох този блог, за да помогна на хората да намерят достоверна информация за погребалните услуги, обреди и Български обичаи черпейки от своя професионален опит като собственик на погребално бюро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *